Czekamy na Finał!
28 marca, 2022Aktorski talent zauważony!
6 kwietnia, 20221. Cele konkursu:
Uczestnicy konkursu mają za zadanie:
6. Kryteria oceny.
Komisja konkursowa dokona oceny kierując się następującymi kryteriami:
- upowszechnianie wzorów dekoracyjnego i estetycznego nakrywania stołów,
- podniesienie poziomu kształcenia zawodowego,
- prezentowanie umiejętności i kreatywności ucznia,
- wymiana doświadczeń między uczniami,
- kultywowanie i podtrzymywanie tradycji,
- edukacja w zakresie obyczajów i zwyczajów regionalnych,
- pokazanie możliwości twórczej aranżacji stołu wielkanocnego.
- konkurs odbędzie się w poniedziałek 11 kwietnia 2022 roku w sali nr 71,
- czas przygotowania stołów w godzinach 10:30-11:15, czyli 45 min.
- prezentacja stołów od godziny 11:15.
- w konkursie mogą uczestniczyć dwuosobowe zespoły z klas technikum oraz liceum.
- uczestnicy zgłaszają swój udział w konkursie do dnia 8 kwietnia 2022r.,
- zgłoszenia przyjmują nauczycielki przedmiotów zawodowych: Pani Dorota Pacut i Małgorzata Sędzimir.
Uczestnicy konkursu mają za zadanie:
- przygotować bieliznę i zastawę stołową, kartę menu oraz elementy dekoracyjne nawiązujące do tradycji Świąt Wielkanocnych,
- nakryć stół do śniadania wielkanocnego dla 2 lub 4 osób według karty menu,
- zaprezentować i wyjaśnić znaczenie dobranych elementów dekoracyjnych.
6. Kryteria oceny.
Komisja konkursowa dokona oceny kierując się następującymi kryteriami:
- właściwy dobór potraw w karcie menu,
- poprawność nakrycia stołu wg karty menu,
- estetyka nakrycia stołu i dobór elementów dekoracyjnych,
- oryginalność formy prezentacji,
- ubiór zespołu.
- organizator ma prawo wykorzystać zdjęcia przygotowanych stołów do celów promocyjnych,
- wszelkich informacji udzielają Panie Dorota Pacut i Małgorzata Sędzimir